Få Inspiration til Opbygning af en buffet her...
Husk at tage hensyn til retternes placering og stil buffet retterne logisk, så gæsterne oplever et naturligt flow når de skal op til buffeten og forsyne sig. Husk at sætte salater, dressing og kolde buffet-retter i begyndelsen af buffeten, så gæsterne afslutter buffet-køen med de lune retter. Placere evt. brød og smør på toppen af en buffet. Husk drikkevarer, salt og peber rundt ved gæsternes borde.
En flad buffet bordopdækning i kun 1 niveau kan være lidt trist at se på, det virker ikke ligeså indbydende som en bordopdækning som er opbygget i flere niveauer.
Arrangere dine buffet-rettter på en buffet, som er opbygget i flere niveauer, for at øge tilgængeligheden og interessen af buffet-retterne.
For at lave flere niveauer, kan du bruge evt. dåser som understøttende underlag til nogle træplader, eller en kasse oven på buffet-bordet for at tilføje flere niveauer til din buffet. Når dugen kommer over buffet-bordet, er der ingen af dine gæster, der kan se hvad du har brugt, til at lave det i flere niveauer på dit buffetbord.
Du skal huske at bruge samme duge oven på kasserne i de niveauer du har opbygget. Dugen på buffet-bordet må gerne kunne nå gulvet til alle sider, hvis det er muligt. Du kan evt. afslutte med at bruge en bordløber i en anden farve.
Det kan du bruge til opsætning af en buffet til fest:
- Bord (evt. et havebord)
- 1 til 2 Kasser og plader til opbygning af niveau (tjek at det ikke er ustabilt)
- Duge til buffetbord
- Vaser, lys og blomster
- Skærebræt og kniv
- Brødkurve
- Glas til velkomstdrink
- Evt. en håndsprit til gæsterne
